Handige Dingen om Geld voor te Lenen

H

Nieuwe schaatsen maar ook goede, warme schaatskleding is niet goedkoop. Je hebt dat geld misschien niet zomaar even liggen en als de Stedentocht dit jaar eindelijk weer eens een keer gereden mag worden dan wil je misschien toch wel een aantal nieuwe spullen om de professionals bij te kunnen houden. Nieuwe noren, bijvoorbeeld of thermokleding die je lekker warm kan houden. Maar is het nou zo handig om hier een lening bij Nederlands Krediet Collectief voor af te sluiten? Wat houdt een lening eigenlijk überhaupt in? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke of persoonlijke lening? Lees verder om daarover wat meer te weten te komen.

Wat is een Lening?

Een lening is geld dat je tijdelijk van iemand tot je beschikking krijgt. Hij of zij leent je het geld met als achterliggende gedachte dat het geld later weer zal worden terugbetaald. Het kan hier om een persoonlijke lening gaan van iemand die je goed kent. Die lening kan vrij informeel zijn (al raden we je wel aan om goede afspraken te maken en die ook op papier te zetten). Maar het kan ook gaan om een zakelijke lening van een bank of een andere geldlener. Daarbij wordt meestal automatisch een contract aangemaakt waarin staat hoeveel je per maand terug zal betalen en hoeveel rente je betaalt over de tijd dat jij het geld leent.

Handige Dingen om Geld voor te Lenen

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om geld voor te lenen. Het gaat hierbij vooral om dingen die je inkomsten zullen vergroten. Een lening om de uitbreiding of het extra personeel van je eigen bedrijf te bekostigen is bijvoorbeeld goed te verantwoorden omdat je hierdoor ook meer per dag zult kunnen doen en dus ook meer inkomsten krijgt.

Minder Handige Redenen om Geld te Lenen

 Er zijn dus ook een aantal minder handige redenen voor het lenen van geld. Het gaat hierbij vooral om dingen die je verder niets zullen opleveren. Die nieuwe televisie is misschien geweldig mooi, maar het geld ben je kwijt. Als je het deze maand niet kunt betalen en het lastig is ervoor te sparen dan wordt het ook lastig om te lening terug te betalen. Onder deze categorie vallen ook vakanties, gadgets, auto’s en andere voorwerpen en luxe zolang ze niets bijdragen om jouw efficiëntie en inkomen te vergroten. Dus helaas zullen die mooie klapschaatsen toch beter even kunnen wachten tot je genoeg gespaard hebt.

Waar Let je Op Bij het Afsluiten van een Lening?

Natuurlijk let je erop dat de rente niet te hoog is. Maar er zijn meer belangrijke dingen dan de goedkoopste bank. Zo moet je goed kijken of de lening die jij hebt je toestaat om je lening versnelt af te lossen op momenten dat je wat extra geld hebt. Al vinden sommige mensen het prima aan gewoon dat vaste bedrag per maand vast te zitten als de rente daardoor lager is. Kijk ook goed wat er wordt gezegd over de rente die tussendoor wel of niet mag stijgen. Je wilt niet teveel betalen voor je lening.