Snorfiets bestellen

S

Als je moe bent van het drukke verkeer, je wilt niet elke dag in de file staan, maar fietsen is niets voor jou, dan zou je een snorfiets kunnen overwegen. Omdat je met een snorfiets op het fietspad mag rijden ben je het autoverkeer in het spitsuur te snel af. Een snorfiets bestellen is heel eenvoudig, hier zijn vijf belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

1. Verkeersregels bij een snorfiets

In feite gelden voor een snorfiets dezelfde verkeersregels als bij een normale fiets. Je rijdt op het fietspad wanneer deze aanwezig is, anders rijd je binnen de bebouwde kom op de normale weg. Je mag niet op provinciale wegen en de snelweg rijden. Je moet wel beschikken over een bromfiets certificaat of een autorijbewijs en je moet minimaal 16 jaar oud zijn.

2. Een snorfiets opvoeren

Een snorfiets mag maar 25 km/u rijden. Technisch kun je er veel sneller mee rijden maar er wordt een begrenzer op de motor geplaatst. Je kunt een snorfiets vaak voorzien van een andere begrenzer waarmee de snorfiets 35 km/u of 45 km/u kan rijden. Houd er rekening mee dat je hiermee een fikse boete riskeert, en dat de verzekering bij schade de snorfiets waarschijnlijk niet zal dekken.

3. Snorfiets bestellen online

Er zijn veel merken, bekend en onbekend. De grote merken staan voor kwaliteit, en dat kun je aan het prijskaartje zien. Je kunt ook kiezen voor een budget merk, die zijn niet per definitie slecht maar ze zijn niet altijd goed afgesteld en er worden vaak iets mindere kwaliteit onderdelen gebruikt. Kies bij een budget scooter voor een leverancier met duidelijke garantievoorwaarden.

4. Veiligheid op de weg

Je bent met een snorfiets niet verplicht een helm te dragen maar het mag uiteraard wel. Als je de snorfiets gebruikt voor het woon-werkverkeer en je moet vaak op de openbare weg rijden tussen de auto’s doe je er goed aan toch een helm te dragen. Je kunt niet zo snel rijden en daar houden automobilisten niet zo van.

5. Snorfiets sneller dan een auto

Als je in een drukke stad woont is een snorfiets vaak sneller dan een auto. Je hebt minder last van eenrichtingswegen en files. Een snorfiets bestellen is heel eenvoudig via de webshop en je kunt merken en modellen vergelijken. Voor elk budget is er een geschikte keuze, je kunt meteen een kenteken aanvragen en de verzekering regelen, dan kun je direct de weg op, en de auto’s voortaan te snel af zijn!