Vakantiebungalows met sauna steeds populairder

V

De tijd dat mensen vakantie wilden vieren in een krappe bungalow met een gedateerde inrichting uit de jaren zeventig is lang voorbij. Mensen zoeken voor hun weekendje weg, midweek of langere vakantie iets bijzonders, een vakantiehuisje met wat extra’s. Men wil mooi ingerichte huisjes in een ruim opgezet park, met lichte meubels, een sfeervolle open haard en uiteraard van alle gemakken voorzien. Vakantieparken spelen in op deze trend door hun aanbod in het luxe segment uit te breiden. Landal GreenParks, Center Parcs en Roompot bieden bijvoorbeeld steeds meer luxe vakantiebungalows met privé sauna aan. En, bijkomend voordeel; de luxe huisjes zijn veelal met korting te boeken! Dus kies je Landal huisje met sauna en geniet van je welverdiende vakantie!

Luxe bungalows met privé sauna
vakantiehuisje saunaHet gaat in de vakantiehuizen veelal om eenvoudige houten één- of tweepersoons cabines met een simpel te bedienen verwarmingselement. Men kan een houten emmertje vullen met water en zo vaak men wil opgieten om zo lekker te stomen. De handleiding voor de sauna legt precies uit welke temperaturen geschikt zijn voor beginners, en hoe heet de gevorderde saunabezoeker het kan maken. Ook vind je hier hoelang een saunabezoekje hoort te duren en hoe vaak die herhaalt dient te worden.

Ontspannen in je eigen wellness bungalow
Sauna’s passen helemaal in de wellness trend die ook dit jaar doorzet: mensen willen genieten én goed voor hun lichaam zorgen. Na een lange boswandeling of een inspannende rit op de mountainbike is weinig meer ontspannen dan een sessie in de eigen sauna. Oud en jong: iedereen knapt op van een tijdje lekker stomen in de privacy van je eigen bungalow.

Zoals we weten heeft de sauna meerdere positieve effecten op lichaam en geest. Zo wordt de doorbloeding van de huid verbeterd, waardoor de huid een jongere uitstraling krijgt. Met een goede scrub-beurt na het stomen wordt de huid helemaal intensief gereinigd. In de kampwinkel is vast een lekkere scrub of voedende olie te krijgen!

Sauna is gezond
De hoge temperaturen in de sauna zorgen voor een verhoging van de lichaamstemperatuur. Op deze manier worden allerlei ziektekiemen bestreden. Bij een beginnende verkoudheid wil stomen nog wel eens heilzaam werken. Traditioneel neemt men na de sauna een koude douche of stapt men in een koud dompelbad. Deze overgang van heet naar koud zorgt voor een goede bloedcirculatie en stimuleert de stofwisseling.

Tijdens het bezoek aan de sauna verliest men veel vocht. Het is daarom belangrijk om tussen de saunagangen door en daarna goed te drinken. Het vochtverlies kan oplopen tot wel anderhalve liter: een flesje water bij de hand houden is daarom ook een goed idee!

Privé sauna
Een vakantiehuisje met sauna is een ware luxe voor zowel de ervaren saunabezoekers als mensen die nog nooit eerder een sauna hebben bezocht. Of je nu een weekend, een midweek of een langere periode boekt: een privé sauna biedt een ongekend gevoel van weelde. Het is toch heerlijk om in de privacy van je eigen huisje een sauna te nemen wanneer en hoe vaak jij dat wilt!